Kårböle har ett rikt föreningsliv


 

Våra föreningar.....

Kårböle Bystuga

   

 Kårböle Idrottsförening, KIF

 

Som medlem är du välkommen att delta i KIFs aktiviteter, motionslotteri m.m. I ditt medlemskap ingår möjligheten att använda idrottsplatsen, IP – en plats för boule, brännboll, spontanidrott, motion, dans och fest.

Du kan som medlem hyra hela IP till förmånligt pris. KIF ansvarar i nära samarbete med pensionärsföreningen för att IP är i gott skick. Aktiva pensionärer och medlemmar i Kårböle fixar fest både helg och vardag. Passa på att delta i någon av alla aktiviteter. Intill IP hittar du vårt 2,3 km långa elljusspår.

 

Vill du vara med och bidra till Kårböles aktiva fritid?

 

Bli medlem!  Kontakta oss i styrelsen:

Håkan:  070-6869981, Bettan: 073-0433167,Birgitta: 0706455255, Sune:0705949904

Markus: 076-7634648

 

Bildbeskrivning

 

Kårböle Pensionärsförening    

(KPF)

 

 

Kårböle pensionärsförening blev fristående förening 2012, då vi lämnade riksorganisationen SPF. KPF anordnar en hel del aktiviteter under året. På sommaren dansar vi på vår trevliga dansbana vid idrottsplatsen och varje vecka spelar vi boule. Sommartid ordnar vi också en kolbulledag  och på våren grillar vi korv vid Flarkenkåtan. På vintern spelar vi bingo i Bystugan, ser på film och  framåt jul äter vi jultallrik. Varje år anordas också någon resa, sist var vi vid Dödafallet i Jämtland.

Alla kan vara medlem i föreningen, man behöver alltså inte vara pensionär. För närvarande är vi ca 65 medlemmar. Medlemsavgiften är endast 150 kronor. Välkommen till vår gemenskap!

 

Kontakt

Ordförande John Bågedahl 070-559 47 30

Sekreterare Östen Snorring  0651 -830 16 snorring@bahnhof.se

 

 

Kårböle Skoter- och
Fiskevårdsområdesförening


Välkommen till Kårböle Skoter- och Fiskevårdsområdesförening med naturen, skoterleder och fisket inpå knutarna. Vår fiskeförening är i dag en anrik förening som bildades redan 1944 och består av 1.158 ha goda fiskevatten inom Kårböle, Kårböleskog, Högbrand och Karlstrands fiskevårdsområde. Tillsammans med Kårböle Skoterklubb har vi sedan 2009 slagit i hop våra respektive organisationer till en enhet för fiske- och skoterverksamheten. Inom vårt område erbjuder vi Dig en tur på våra fina skoterleder och ett varierande fiske i våra sjöar och tjärnar. Vi har många åar  och bäckar med strömmande vatten som inbjuder till en spännande fiskeupplevelse i en naturskön och rogivande natur. Här kan Du stanna till vid den fagra älven Ljusnan som ringlar sig genom området eller fånga en harr eller öring i den brusande Ängraån. Varför inte smyga på bäcköringen en fin sommarkväll. Vi har även fina fiskevatten för både gädda och abborre. Vid flera av våra fiskevatten finns bryggor, vindskydd och eldstäder.

 

Kontakt


Ove Larsson, mobil   070 - 266 02 09

 

 

Kårböle fiskevårdsområde Regler och Avgifter

 

 

Kårböle Viltvårdsområde

Sök Bygdemedel!

Vattenregleringsföretagen är enligt lag skyldiga att avsätta pengar till den bygd som drabbas av regleringen. Pengarna sätts in på  en fond som förvaltas av länsstyrelsen. För Kårbölebygden heter fonden Sveg-Laforsens regleringsfond. Den delar  årligen ut cirka 180 000 kronor. Såväl enskilda personer som föreningar kan söka pengar för olika ändamål, För 2013 har Byalaget fått pengar för utgrävning i Kårböle Skans, Bystugeföreningen har fått pengar för upprustning av Bystugans kök och Skoter/Fiskevårdsområdesförengen har fått pengar för anskaffning av infotavla mm.

Ansökan gör hos Länsstyrelsen i Gävleborg senast den
31 januari varje år. Använd blanketten ANSÖKAN  OM BYGDEMEDEL som du hittar på länsstyrelsens hemsida.

 

 

 

Vill din förening informera om möten eller aktuella händelser under  rubriken Föreningsnytt? Använd formuläret nedan!